Play Free Realms NowJoin Free Realms Insider

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 24
Like Tree3Likes

Title: How do you become a fisherman

 1. #11
  Demigod is offline Newbie Explorer
  Join Date
  Nov 2013
  Posts
  4

  Default Re: How do you become a fisherman

  It's kind of interesting how FR has changed since its first days. Does this mean that nonmembers have all jobs unlocked completely now?

 2. #12
  ForLovers's Avatar
  ForLovers is offline Explorer
  Join Date
  Nov 2013
  Posts
  47

  Default Re: How do you become a fisherman

  Yeah. They also have all the warpstones locked too.

 3. #13
  pokegroup is offline Banned
  Join Date
  Jan 2011
  Posts
  1,815

 4. #14
  DespicableDani's Avatar
  DespicableDani is offline Master Gamer
  Join Date
  Sep 2011
  Posts
  3,237

  Default Re: How do you become a fisherman

  Quote Originally Posted by Demigod View Post
  It's kind of interesting how FR has changed since its first days. Does this mean that nonmembers have all jobs unlocked completely now?
  Steve unlocked member only jobs only for the 12 Days of Christmas questline, any jobs that were members only will be locked again after it's removal.
  Zalesana likes this.
  My adventure ends here.

 5. #15
  Sunzia's Avatar
  Sunzia is offline Master Gamer
  Join Date
  Aug 2012
  Posts
  1,394

  Default Re: How do you become a fisherman

  Quote Originally Posted by DespicableDani View Post
  Steve unlocked member only jobs only for the 12 Days of Christmas questline, any jobs that were members only will be locked again after it's removal.

  Nevermind. Forget me.
  Thanks for the memories!

 6. #16
  cwatchbuy is offline Banned
  Join Date
  Dec 2013
  Posts
  33

 7. #17
  cwatchbuy is offline Banned
  Join Date
  Dec 2013
  Posts
  33

 8. #18
  cwatchbuy is offline Banned
  Join Date
  Dec 2013
  Posts
  33

  Default Re: How do you become a fisherman

  diskonterade hermes utloppdiskonterade hermes utloppHermes handväskor replika
  rabatt Hermes väskor
  rabatt Hermes väskor

  Sänk pulsen i storstadshetsenResor. Storstadsresa med hektisk shopping eller vilsam strandtripp till tropisk skärgård? Du behöver inte välja. I kontrasternas Hongkong finns naturen bara några tunnelbanestationer eller båtbryggor bort.Annons:hermes Vi rör oss sakta, sakta. Lyfter armar och ben i försök till graciösa rörelser på kajen.
  Outlet store Mästaren William Ng lär ut grunderna i den uråldriga kinesiska träningsformen och kampsporten tai chi.
  hermes utlopp påsar – Övningarna får blodet att cirkulera bättre i kroppen, mjukar upp leder och gör oss starkare. Svårt att tänka sig ett bättre sätt att starta en dag, eller hur, säger William Ng och fortsätter sina lugna rörelser.
  Outlet store Solens första strålar har precis trängt igenom morgondimman och Hongkongs berömda skyline på andra sidan vattnet badar i ljus. Från Star Ferry-rederiets båtar strömmar folk på väg till sina arbetsplatser i finansdistriktet. Kontrasten mellan den livfulla kommersen på andra sidan vattnet och den stillsamma tai chi-gruppen är stor.
  hermes utlopp påsar På något sätt är det en ganska fångande bild av Hongkong, staden som ofta kallas för Asiens New York.
  hermes utlopp på nätet Det stämmer på flera plan men till skillnad från Manhattan så rymmer den många totala kontraster. Ungefär som yin och yang, den kinesiska filosofins tankar om att alla krafter som synes vara motsatser egentligen kompletterar varandra.
  Hongkong är inte – som New York – gentrifierad och skinande blank. Här skaver det fortfarande, tjusiga stadsdelar ligger rygg i rygg med charmigt slitna kvarter där shoppingen ännu inte klätt sig i lyxig galleriakostym.
  Och skulle man tröttna på storstaden finns en skärgård med tropisk natur bara några tunnelbanestationer eller båtbryggor bort. För den som vill kombinera stillsamt solande och badande med larmande stadsliv av stora mått är Hongkong ett ypperligt resmål.
  En Hongkongresa utan shopping ter sig omöjlig. Varje stadsdel har en egen gigantisk galleria. Den allra tjusigaste, Landmark, finns i finanskvarteren i stadsdelen Central. Här ligger alla lyxvarumärken från Hermès till Harvey Nichols sida vid sida. Men i Central finns också antikvitetsaffärerna, konstgallerierna och restaurangerna i SoHo kring rulltrapporna som klättrar uppför de branta gatorna. Ett bra ställe att börja en utekväll. Den avslutas sedan såklart i partydistriktet Lan Kwai Fong. Här är gatorna fullpackade med en ganska jämn fördelning av utlandsanställda, turister och Hongkongbor hela kvällarna och nätterna på helgen. Det gäller att inte ha klaustrofobi.
  Norrut, på fastlandsdelen Kowloon, finns ett helt annat Hongkong. Här bor ännu fler människor och bostadsprojektens skyskrapor får svenska miljonprogramsområden att blekna i jämförelse. Stadsdelen Mong Kok är en av världens mest tättbefolkade. Det gäller att röra sig i takt med alla andra. Man får inte ha bråttom för man kommer ändå inte förbi folk. Men man får inte heller tveka för då går folk på en.
  I Mong Kok finns både Night Market och Ladies Market med en uppsjö av illegala piratkopior: alltifrån enkla T-tröjor med ”I love HK”-tryck, till Mulberryplånböcker och Marc Jacobsväskor. Det mesta är enkla kopior med taffliga sömmar eller felgjorda varumärken, men frågar man om det finns kopior med bättre kvalitet så plockas de snabbt fram bakom disken. För den som jagar ännu bättre kopior finns ”hemliga” butiker som säljer så kallade ”a-grade”, kopior som till och med kan vara gjorda i samma fabrik som originalen.
  Men Hongkongs roll som de olagliga kopiornas huvudstad har numera övertagits av Shenzhen en timmes tunnelbanefärd norrut. Här i ”Fastlands-Kina” tillverkas många av världens kopior och hit åker Hongkongbor och västerlänningar för att köpa samma kopia för halva priset mot i Hongkong. Allt medan rika kineser åker i andra riktningen, till Central för att köpa äkta vara.
  Nästa morgon testar vi hur nära den tropiska naturen är. Med löparkläderna på hade vi kunnat springa rakt från asfalten in i djungeln. Men den täta skogen ligger långt ovanför topparna på de värsta skyskraporna. Vi väljer att spara krafterna till löprundan längs Wilson Trail och tar taxi de sista backiga kvarteren i Happy Valley.
  Att vandra är en stor sak för Hongkongborna. Lederna är många runt staden, men Hongkongborna betydligt fler.
  En helgdag kan det vara mycket folk på stigarna, så satsa på en vardag. Då går det att springa fritt i bergen.
  Det är roligt udda att springa längs kammen i lummig grönska. Den ena sidan sluttar brant ner mot skyskraporna, den andra försvinner lika brant ner mot den tropiska skärgården.
  Det gäller att ha mycket vatten med sig i hettan, svetten lackar när vi joggar upp och ner för trapporna och stigarna i bergen.
  Vi är rejält hungriga när vi kommer tillbaka till staden.
  Om mycket av livet i Hongkong kretsar kring shopping så upptas lika mycket av mat. Utbudet är enormt. Ska man koncentrera sig på kinesisk mat har man bara där flera kök att välja mellan. Kontrasterna är stora även här, med alltifrån ångkokta dim sum till det kryddstarka Sichuanköket. Eller alltifrån enkel wokad gatumat, Hongkong style Dai Pai Dong, till lyxig molekylär tillagning av det kinesiska köket.
  Att besöka en wetmarket är en av höjdpunkterna. I varje stadsdel finns minst en marknad fylld med frukt, grönsaker, fisk, skaldjur och kött av alla sorter.
  Med närheten till havet är råvarorna alltid pinfärska. Här simmar fiskar i akvarier eller ligger på disken och slår med stjärten i väntan på att bli middag i något Hongkonghem. Färskare än så är svårt att tänka sig.
  På de olika marknaderna finns också bra restauranger, ofta på våningen ovanför. Gi Kee Seafood i Happy Valley är en av dem. Plaststolar, plastdukar och en rulle med toapapper i stället för servetter på bordet. Här är turisterna få, Hongkongborna desto fler.
  Det är bullrigt, stimmigt och varmt. Maten är enkel men fantastisk. Även om alla fisk- och skaldjursrätter är utsökta är restaurangen mest berömd för den i vitlök knaperstekta kycklingen.
  Om det är något som saknas i Hongkong så är det ett bredare utbud av museer och kultur. Men det håller på att ändras. I West Kowloon pågår en gigantisk satsning. På den 40 hektar stora landremsan vid vattnet byggs ett tiotal byggnader för olika konstarter. Av hela projektets enorma budget på 19,5 miljarder kronor får svenske Lars Nittve en tredjedel för att bygga upp M+, konstmuseet som ska bli Asiens Tate Modern eller MoMA.
  I väntan på att det ska bli klart 2017 är Hongkongs historiska museum den museala höjdpunkten. Så är också stadens koloniala historia fylld av spännande ögonblick och museet hyfsat interaktivt.
  Även en museidag skapar hunger. Vi väljer att unna oss lyx.
  På Bo Innovation lagar den hyllade kocken Alvin Leung Jr molekylära kinesiska rätter med västerländsk touch. Bakom sina solglasögon gör den hippe tatuerade stjärnkocken en show av matupplevelsen. Köket är fullt synligt och äter man från baren kan man även få en pratstund med kocken.
  – Jag vill överraska gästerna. Jag plockar isär ingredienserna i det kinesiska köket och bygger upp dem till något annat, säger Alvin Leung Jr.
  Han dekonstruerar sin mat så bra att den rättmätigt belönats med två Michelinstjärnor.
  Det är snyggt och överraskande. Eller vad sägs om räkor med senapsmousse till exempel. Det är dyrt med Hongkongmått men värt sina pengar, särskilt tvårätterslunchen för 250 kronor.
  För att toppa upplevelsen måste vi så klart gå vidare till även en molekylär cocktailbar. På Quinary trollar bartendern Max. Han skakar, fryser ner och eldar på med gaslåga för att få fram den rätta ”vetenskapliga” drinken. En drink med lime kokt i pisco, citron, äggvita och angostura blir en smaksensation och en bra start på en kväll på stan.
  Men när andra fortsätter festandet har jag fått nog av storstadshetsen. En färjeresa på bara tjugo minuter från Central Ferry Pier tar mig till en helt annan värld.
  När färjan landar i den lilla byn Yung Shue Wan på Lamma Island är det som om megastorstaden är eoner av tid bort. Här på den gamla hippieön lever livet sin lugna gång. Många är de som pendlar och kanske precis som jag har ett jäktat tempo vid landstigningen på piren. Men jäktet rinner snabbt av.
  Här kan man lugnt stanna några dagar, välja levande skaldjur ur restaurangernas akvarier till lunch och middag. Sola och bada på stranden Hung Shing Yeh på andra sidan ön och avsluta dagen med ett glas vin i solnedgången på restaurangen Just Green på huvudgatan i Yung Shue Wan.
  1. The Peak. Ta bergbanan upp till The Peak. En klar dag kan man blicka ut över Hongkong Island, Kowloon och en stor del av de över tvåhundra öar som är Hongkong. Andra dagar syns otäcka smogmoln från industrierna på andra sidan gränsen mot Kina.
  2. Historia och vetenskap. Historiska är Hongkongs bästa museum. Ett besök ger en bra inblick i stadens och Kinas ofta grymma historia. Bredvid ligger Vetenskapsmuseet som är en hit för hela familjen med interaktiva experiment.
  100 Chatham Road och 2 Science Museum Road, Tsim Sha Tsui, lcsd.gov.hk/CE/Museum/
  3. Tai chi-lektion. Gör som miljoner kineser: börja dagen med tai chi-träning. Mellan klockan 8 och 9 finns möjligheten att gratis pröva med utbildad lärare. Lektionerna hålls på två ställen fyra dagar i veckan, antingen The Avenue of Stars på Tsim Sha Tsui Waterfront eller The Peak Tower Rooftop. Mån, ons, tor, fre. Anmäl på tel +852 2508 1234 (Hongkong tourism board).
  4. Wong Tai Sin-templet. Mitt bland enorma bostadskomplex ligger här och där tempel. Detta från 1921 hyllar den berömde taoistmunken Wong Tai Sin. Hit kommer över tre miljoner besökare varje år.
  Chuk Yuen Village, Wong Tai Sin.
  5. Hästgalopp. Att spela är stort i Hongkong. På hästkapplöpningsbanan i Happy Valley är det race varannan onsdag med stor folkfest.
  Resa hitEtt flertal bolag flyger från Köpenhamn. Billigast är bland andra Qatar Airways via Doha och Air China via Peking med priser från drygt 4800 kronor tur och retur. Snabbast är Finnair via Helsingfors med priser från 6400 kronor.
  Bästa tidÅk hit på hösten eller vintern. Våren (jan-mars) är regnig och kall, sommaren kan bli riktigt het.
  Ta sig runtSkaffa ett Octopuskort till tunnelbaneresor och bussfärder direkt. Rätt summa dras direkt när kortet sveps mot läsaren. Kortet går också att betala med i många affärer.
  Betalkort går att använda överallt frånsett i många taxibilar. Taxi kostar å andra sidan inte många dollarsedlar, och det finns tusentals bilar.
  BoOm man kan vänta med att boka tills man är på plats ger till exempel sajten Agoda.com mycket bra sista minutenrabatt.
  Emperor, Happy Valley. Lugnt hotell i lugnt område. Här bor i huvudsak kineserna själva. Dubbelrum från 350 kronor natten med rabatt från Agoda.com. Längst ner i hotellets finns kantonesiska restaurangen Golden Valley med både dim sum, Sichuanköket och en Michelinstjärna. Limousinerna står på kö utanför med celebriteter som ska besöka den berömda restaurangen och festlokalerna intill.
  1 Wan Tak Street
  Best Western Causeway Bay. Dubbelrum från 500 kronor natten med rabatt. Små rum men utsikten är desto bättre från den höga glasskrapan. Missa inte minipoolen högst upp.
  38 Bowrington Road
  Wharney Guang Dong, Wan Chai. Dubbelrum från 750 kronor med rabatt. För den som vill vara mitt i det lite skabbiga centrum. Pubarna och ***klubbarna ligger på rad längs gatan.
  57–73 Lockhart Road
  Butterfly Boutique Hotel. Ett lite lyxigare alternativ är något av Butterflykedjans fem olika hotell. Dubbelrum från 1 000 kronor med rabatt.
  butterflyhk.com
  ShoppaGallerior
  Gallerior med i stort sett alla varumärken finns i varje stadsdel. Tjusigast är Landmark (Central Building på Queens Road). Störst är Harbour City (Canton Road, Tsim Sha tsui) med över 450 butiker.
  Kopior i överflöd
  Ladies Market och Night Market i stadsdelen Mong Kok har ett gigantiskt utbud av t-tröjor, väskor, skjortor, elektriska prylar och en massa annat. Nästan allt är illegala kopior.
  Tung Choi Street och Temple Street, ladies-market.hk och temple-street-night-market.hk
  Sneaker Street
  I Kowloon finns också Sneaker Street med världens alla olika skomärken. Gamla klassiska, nya hippa, de allra senaste.
  Fa Yuen Street
  sneaker-street.hk
  Goldfish Market
  När du ändå är i området, passa på att se akvarieaffärerna på rad norr om Bute Street. Lite sorgligt att se alla guldfiskar, som anses ge tur, instängda i små plastpåsar.
  SoHo, Sheung Wan och Star Street
  I SoHo (Central) finns många mysiga restauranger och barer. Här är lite lugnare än i partydistriktet Lan Kwai Fong.
  Sheung Wan (strax väster om Central): Lite lugnare shopping i antikvariat, designaffärer och klädaffärer i områden med hus som bara är tre-fyravåningar höga.
  Star Street (lugnare delen av Wan Chai): Här finns design- och klädaffärer, gallerier och små krogar.
  South of Hollywood Road och Star Street, ilovesoho.hk och starstreet.com.hk
  Äta och drickaDet mesta i Hongkong handlar om mat (och shopping). Med över 11 000 restauranger finns det utbud för alla. Bara de kinesiska provinsköken är fler än du hinner pröva på en vecka. Spännande är till exempel Sichuanköket från nordvästra Kina, känt för sin styrka, Hongkong style dim sum, den ångkokta eller stekta plockmat som serveras i små bambukorgar eller på små tallrikar, och den wokade gatumaten Hongkong style Dai Pai Dong.
  För den som vill pröva annat asiatiskt finns japanskt, koreanskt, vietnamesiskt…
  Missa inte att besöka någon av alla matmarknader (wetmarkets). Det är färgglatt och fyllt av dofter. Ibland fiskigt och blodigt. I stadsdelen North Point på Chun Yeung Street finns en av de mer sevärda. Här får marknadsbesökarna med jämna mellanrum kasta sig åt sidan när spårvagnen ska fram mitt i marknaden.
  Man kan äta sig mätt på under 40 kronor om man äter på små lokala ställen. På lyxiga Bo Innovation kostar lunchen strax under 300, middagsmenyn går på minst 1000 kronor per person.
  Några favoritrestauranger
  Gi Kee Seafood Restaurant. En typisk lokal kinesisk restaurang med plaststolar, plastduk, lysrör i en stor öppen lokal ovanpå en wetmarket. Hit går Hongkongborna, inte så många turister. Enkelt men med suveränt god mat, särskilt fisk och skaldjur. Missa inte heller kyckling knaperstekt i vitlök och schalottenlök.
  2 Yuk Yau Street, Happy Valley wetmarket
  Megan Kitchen. Tillaga dina egna bitar av kött, fisk och grönsaker i en hotpot. Serverar också god dim sum. Enkelt och fräscht. Suverän service i en lite för kall luftkonditionerad lokal.
  161-175 Wan Chai Road
  Sijie Sichuan Dishes. Roligt är att gå på ”private kitchens”. Detta är små restauranger mer eller mindre hemma hos folk. Det är tänkt att man ska komma i sällskap, minst två personer. Här kan man hitta hemlagat från Asiens alla regioner. Starka rätter från Sichuan serveras på Sijie Sichuan Dishes,
  3 Yiu Wa Street, Causeway Bay. Ring och boka på tel 2802 2250.
  Jade Garden. Traditionell lunchrestaurang för kontorsfolk i närheten. Serverar bra dim sum och ger möjlighet att studera vanliga Hongkongbor. Har också fin utsikt över vattnet.
  3 Salisbury Road, Tsim Sha Tsui
  Din Tai Fung. Den taiwanesiska kedjan med flera restauranger i Hongkong och andra länder serverar utmärkt dim sum. Missa inte Drunken Duck, anktungor i syrlig sås. Knastrar spännande. Restaurangen i Tsim Sha Tsui har en Michelinstjärna.
  68 Yee Woo Street i Causeway Bay, 20 Canton Road, Tsim Sha Tsui, dintaifung.com.hk
  Bo Innovation. För den som vill pröva spännande lyx. Stjärnkocken Alvin Leung Jr dekonstruerar den kinesiska maten och plockar ihop den igen till molekylära matkonstverk.
  60 Johnston Road, Wan Chai,
  boinnovation.com
  Gatumat
  Hongkong style Dai Pai Dong är mestadels wokat, restauranger direkt på gatan. Finns exempelvis i stadsdelen Central precis där rulltrappan börjar.
  Openrice.com är en bra användargenererad lokal restaurangguide.
  Barer
  En barrunda i Lan Kwai Fong är obligatorisk, liksom några av takbarerna. En av de bästa är Wooloomooloo i Hennessyhuset, Hennessy Road. Ännu hippare är Sevva. Här på 25:e våningen i Prince’s Building håller den tjusiga publiken till. Var på takbarerna klockan 20 när stadens ljusspel visar skyskraporna i olika färger.
  256 Hennessy Road, Wan Chai och 10 Chater Road, Central
  Quinary, som öppnade 2012, är kända för sina cocktails, antingen egna molekylära blandningar eller klassiska med en twist.
  56-58 Hollywood Road, quinary.hk
  Kaffe
  Kvaliteten på kaffe varierar i Hongkong. Ett riktigt bra ställe är australiska Barista Jam.
  126-128 Jervois Street. baristajam.com.hk
  UtflykterFör den som både vill bada och hänga på stranden är Stanley en bra kombination med strand, en stor marknad och bra restauranger.
  Åk på båtutflykt och se stadens alla olika sidor. Lämna hektiska city för lugna skärgården. Lamma Island ligger närmast. Båtar går regelbundet från Central Ferry Piers.
  hkkf.com.hk
  Eller ta buss eller tunnelbana till stränderna på andra sidan berget: sola och bada på Stanley, surfa i Big Way Bay.
  surfhongkong.com
  För den som vill pröva någon av alla vandringsleder gå in på hkwalkers.net för info och kartor.
  Annons:Annons:Författare:Anders FrelinPublicerad 3 november 2013 13.50Uppdaterad 3 november 2013 13.50yyyy-MM-dd hh:mm:ssStörre eller mindre textTweet E-posta länk till artikeln Skriv ut artikelnMest läst på Resor1Där sker oftast stölderna2Hetaste resmålen nästa år3Tågstopp över Bron i helgen4Inställda flyg från Bryssel5Fritt internet på SJ6Tufft för danska resebyråer7En plats att rasta själen8SAS ställer in långflygningar9Sänk pulsen i storstadshetsen10Studenter ska med på tågetAnnons:ResorInställda flyg från BrysselDär sker oftast stöldernaHetaste resmålen nästa årFritt internet på SJTufft för danska resebyråerEn plats att rasta själendiskonterade hermes utlopp
  diskonterade hermes utlopp

 9. #19
  ipanfilpres is offline Banned
  Join Date
  Dec 2013
  Posts
  79

  Default Re: How do you become a fisherman


 10. #20
  ipanfilpres is offline Banned
  Join Date
  Dec 2013
  Posts
  79

  Default Re: How do you become a fisherman


Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •